​Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε με ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αφορμή την εισήγησή του τέως πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση προχωρά μπροστά με αποφασιστικότητα.

Ο κ.Σακελλαρίδης υποστήριξε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί «σταθερή παραφωνία στο νέο ελπιδοφόρο σκηνικό», κατηγορώντας τον τέως πρωθυπουργό ότι «επενδύει το πολιτικό μέλλον του στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, που αυτή τη στιγμή σημαί��ει συνολική αποτυχία για την Ελλάδα».

«Επιμένει να αποποιείται των ευθυνών του και να αγνοεί προκλητικά τη λαϊκή ετυμηγορία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον κ.Σαμαρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την αντιπολίτευση «έστω και την ύστατη ώρα» να αποφασίσει «αν θα εργαστεί προς όφελος της κοινωνίας ή θα παραμείνει για μικροκομματικούς λόγους προσκολλημένη στην κινδυνολογία, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τους δανειστές».

Στην ανακοίνωσή του ο κ.Σακελλαρίδης αναφέρθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αλλά και στην έκβαση της έκτακτης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή μέρα "ιδιαίτερα σημαντική" για την Ελλάδα.