Τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα και την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την τελετή "παράδοσης - παραλαβής" του Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε μιλώντας στον "ενικό" και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

«Ο κύριος Τσίπρας σήμερα κινήθηκε με ακρίβεια, ταχύτητα αλλά και απόλυτη πιστότητα σε αυτά που μέχρι στιγμής πρεσβεύει. Το ότι πήγε στον Αρχιεπίσκοπο δείχνει ότι σέβεται έναν θεσμό και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και το έχει δείξει και άλλες φορές. Δείχνει ότι επιθυμεί τον διαχωρισμό αυτού του θεσμού. Άρα του πιστώνονται θετικά σήμερα του κύριου Τσίπρα, πέραν της μεγάλης νίκης που πέτυχε χθες» σχολίασε ο πρώην υπουργός Επικρατείας.

«Σε ότι αφορά στην τελετή παραλαβής-παράδοσης, ήταν μεγάλο λάθος του κύριου Σαμαρά. Δεν θα χρησιμοποιήσω άλλα επίθετα για να πω σε υπερθετικό βαθμό το λάθος αυτό. Θα θυμίσω ότι ο κύριος Σημίτης υπεδέχθη όντως τον κύριο Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, ήμουν ένας εκ των δύο που τον συνόδευαν, ο έτερος ήταν ο κύριος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά δεν έφυγε αμέσως. Μπήκαμε στο γραφείο του και διήρκησε περίπου μισή ώρα η ενημέρωση. Η ενημέρωση ήταν ουσίας και είναι προς τιμήν του κύριου Σημίτη αυτό. Η ενημέρωση ήταν για πολλά θέματα.

Θεωρώ ότι αυτό θα έπρεπε να κάνει και σήμερα ο κύριος Σαμαράς γιατί η χώρα δεν είναι στα καλύτερά της. Ένας πρωθυπουργός που απέρχεται ακόμα και αν αυτό εξαντλείται στο συμβολικό του πράγματος, θα έπρεπε να γίνει. Αυτό που έχει σημασία από εδώ και πέρα είναι να δούμε το σχηματισμό της κυβέρνησης ��αι τις πολιτικές» πρόσθεσε.