​Τα τηλέφωνα ξεκίνησε από τις 09:30 το πρωί που έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, ενημερώνοντας τους συνεργάτες του για τα χαρτοφυλάκια που θα αναλάβου�� στη νέα κυβέρνηση, η οποία θα ανακοινωθεί από ώρα σε ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες θα ορκιστεί στις 17:00 το απόγευμα.

Στο Μαξίμου βρέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Πάνος Σκουρλέτης, οι οποίοι συζήτησαν με τον κ. Τσίπρα τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ πληροφορίες που διαρρέονται δείχνουν ότι θα υπάρχουν καραμπόλες μέχρι και το παρά πέντε.

Έτσι, ενώ το όνομα του κ. Σκουρλέτη ακουγόταν για το υπερ – υπουργείο Εσωτερικών, οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να μεταφέρεται στο υπουργείο Εργασ��ας με υφυπουργό τον Α. Καλύβη.

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε στο υπερ - υπουργείο Εσωτερικών, όπου μέχρι πριν από λίγη ώρα ακουγόταν το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής όμως αναφέρουν ότι η κα Κωνσταντοπούλου θα αναλάβει καθήκοντα Προέδρου της βουλής και υπουργός Εσωτερικών θα είναι ο κ. Ν. Βούτσης.

Θρίλερ επίσης επικρατεί και με το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο κ. Π. Νικολούδης θα αναλάβει ένα νεοσύστατο τομέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Όσο για το ποιος θα αναλάβει υπουργός Δικαιοσύνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ πιθανόν να είναι και ο κ. Κοντονής, ο οποίος ήταν επίσης ένα από τα πρόσωπα που πέρασε σήμερα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν ο κ. Πανούσης από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ μένει να δούμε αν θα υπάρξουν και άλλα πρόσωπα στην νέα κυβέρνηση από το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο Γ. Δραγασάκης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι επικεφαλής του οικονομικού κύκλου της κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκης αποκάλυψε στο Reuters ότι θα ορκιστεί υπουργός Οικονομικών.

Όπως έγραψε και το star.gr νωρίτερα, ο κ. Κουρουμπλής αποκάλυψε ότι θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας, με αναπληρωτές υπουργούς τον κ. Α. Ξανθό και τον κ. Στρατούλη, ο οποίος αναλαμβάνει τον τομέα των κοινωνικών ασφαλίσεων. Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα το αναλάβει όπως όλα δείχνουν ο Π. Λαφαζάνης, ενώ ο Γ. Σταθάκης αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης. Σ' αυτό, το χαρτοφυλάκιο Περιβάλλοντος αναλαμβάνει ο Γ. Τσιρώνης που προέρχεται από τους Οικολόγους.

Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αναμένεται να ανατεθεί στον Κ. Τσουκαλά ή στον καθηγητή Α. Μπαλτά, ενώ ο κ. Ν. Ξυδάκης έχει δεχθεί πρόταση να αναλάβει τον τομέα Πολιτισμού και περιμένει το τελικό τηλεφώνημα. Ο κ. Καμμένος επίσης όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ θέση σ' αυτό θα έχει ο κ. Τόσκας και ο κ. Ήσυχος.

Όσον αφορά στον ��. Θ. Δρίτσα, το όνομα του οποίου "έπαιζε" είτε για να αναλάβει χρέη αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, είτε Προέδρου της βουλής, φαίνεται όμως τελικά ότι πηγαίνει στο υπερυπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, όπου και θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η κα Ε. Κουντουρά, ενώ η κα Μ. Κόλλια - Τσαρουχά θα αναλάβει το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Ο Τέρενς Κουίκ πάλι φαίνεται να αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο μαζί με τον Ν. Παππά δίπλα στον πρωθυπουργό.

Επίσης, στο Μαξίμου βρίσκεται και ο Γραβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου της κυ��έρνησης.

Τέλος το υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να αναλαμβάνει ο κ. Ν. Κοτζιάς, με αναπληρώτρια υπουργό την Ν. Βαλαβάνη και τον κ. Ν. Χουντή, υπεύθυνο ευρωπαϊκών θεμάτων.