Χαμογελαστός σε κλίμα συγκίνησης και περιστοιχισμένος από εκατοντάδες ξένους και έλληνες δημοσιογράφους, αλλά και κάποιους φανατικούς οπαδούς του να φωνάζουν «γερά γερά Αντώνη Σαμαρά», ο απερχόμενος πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως αισθάνεται υπερήφανος γιατί είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Αφού συνεχάρη τους Έλληνες που ψήφισαν την παράταξη του, ο κ.Σαμαράς είπε πως σήμερα "ο λαός μίλησε", τονίζοντας πως σέβεται την απόφαση αυτή.

«Παρέλαβα μια χώρα στο χείλος της καταστροφής, κράτησα αναμμένα κάρβουνα στα χέρια μου… όμως αντέξαμε και αποτρέψαμε τα χειρότερα. Βγάλαμε την χώρα από την ύφεση , αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας, βάλαμε τα θεμέλια για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο» τόνισε συγκινημένος ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η χώρα χρειάζεται τολμηρές συναινέσεις, τις οποίες έκανε η ΝΔ

Ο κ.Σαμαράς παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση του πήρε επώδυνα μέτρα, ωστόσο όπως τόνισε «αποφύγαμε τα χειρότερα»

«Παραδίδουμε μια χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τους πολίτες που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση...Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να διατηρήσει αυτά τα κεκτημένα. Έχω ήσυχη την συνείδηση μου γιατί είπα την αλήθεια. Εύχομαι ειλικρινά να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις μου» πρόσθεσε.

Σύμφω��α με τον απερχόμενο πρωθυπουργό, αν και το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευχάριστο για την ΝΔ, όπως φάνηκε «το κόμμα άντεξε, καθώς έχασε, παρά τα σκληρά μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει, μόνο δύο μονάδες από τις εκλογές του 2012».

«Η ΝΔ είναι έτοιμη να παίξει καθοριστικό ρόλο ως εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας … ο ρόλος της ΝΔ θα είναι κρίσιμος .Εγγυώμαι ότι η ΝΔ θα διαδραματίσει αυτό το ρόλο στο ακέραιο» τόνισε