​«Ιστορική» χαρακτήρισε την απόφαση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο ��τράγκι για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, ο Αντώνης Σαμαράς .

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού τόνισε την σημαντικότητα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο αναμένεται όπως είπε να προσφέρει ανάσες στις χώρες που το χρειάζονται, διερωτήθηκε «Θα πάρει άραγε μερίδιο η Ελλάδα, ή θα χάσουμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία;»

Όπως τόνισε ο κ.Σαμαράς η απόφαση το λέει καθαρά «αν δεν κλείσει η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα θα είμαστε αποκλεισμένοι» .

«Η δική μας πολιτική εγγυάται την πλήρη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΚΤ» είπε, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας κρατήσει έξω από αυτή την κοσμογονία, γιατί όπως είπε, από την σημερινή ανακοίνωση τους, φαίνεται πως δεν κατάλαβαν τι έχει συμβεί.

«Η κεντρική θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας κρατά στην απομόνωση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε αναστολή, όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ.Σαμαρά είναι "ώρα εθνικής ευθύνης".

«Κάναμε τεράστιες θυσίες.Θα ήταν ολέθριο να πάνε χαμένες» τόνισε ο κ.Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η τελική επιλογή είναι στα χέρια του ελληνικού λαού.

ΒΙΝΤΕΟ ΝΕΡΙΤ