Για «κοροϊδία του λαού» αναφορικά με τις υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για κατάργηση του Μνημονίου έκανε λόγο ο Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

«Αν καθίσει κάποιος λογικά και δει τι του υπόσχονται τα δύο κόμματα θα καταλάβει ότι του λένε ένα μεγάλο ψέμα, ότι θα καταργηθεί το μνημόνιο. Αυτό είναι μία κοροϊδία. Το μνημόνιο έχει 400 εφαρμοστικούς νόμους, κανείς από τους δύο δεν δεσμεύεται ότι θα τους καταργήσει. Επίσης, το μνημόνιο είναι η ίδια η πολιτική της Ευρωπαϊκ��ς Ένωσης» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλωση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καταδεικνύει «την νεκρανάσταση του δικομματισμού και μάλιστα σε χειρότερη έκδοση»: «Το θέμα είναι να μην επαναληφθεί σαν τραγωδία γιατί αυτό φοβόμαστε ότι θα γίνει. Και ακριβώς επειδή αυτή η πόλωση επιδιώκει, κατά τη γνώμη μας, δύο πράγματα: πρώτον να στοιχηθεί ο κόσμος πίσω από τους δύο πόλους που συγκρούονται με σφοδρότητα αλλά πάνω στην ίδια στρατηγική, του μονόδρομου της ΕΕ και όσων ζούμε σήμερα, και δεύτερον -και πολύ χειρότερο- είναι ότι αυτή η αντιπαράθεση δίνει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι πρέπει να κοιτάει τα χειρότερα και όχι τα καλύτερα. Για μας αυτό είναι και το κρίσιμο».