​Λίγα μόλις μέτρα θα χωρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, αφού τόσο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ θα δώσουν τις κεντρικές προεκλογικές τους ομιλίες σήμερα στις 19:00, ο μεν πρώτος στην Ομόνοια, ο δε δεύτερος στο Σύνταγμα.

Μάλιστα η απόφαση του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει την κεντρική του εκδήλωση στην Αθήνα την Πέμπτη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου, που τόνισε ότι δεν ήταν «ηθική», αφού η προτελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου ανήκει παραδοσιακά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσον αφορά στην συγκέντρωση της Αθήνας.

Το θέμα είχε θέσει στην διακομματική επιτροπή ο Κώστας Πουλάκης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να μην σταθεί κανείς στην επιμονή του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει την προεκλογική του συγκέντρωση τη μέρα που παραδοσιακά, εδώ και 40 χρόνια, ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να παραβλέψει τη στήριξη που απλόχερα παρείχαν άπαντες, και κυρίως η απερχόμενη συγκυβέρνηση, στον Περισσό. Ευτυχώς, οι πολίτες έχουν κρίση και αντιλαμβάνονται πλήρως σε τι αποσκοπούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις».

Φυσικά ακολούθησε η αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκα, ο οποίος δήλωσε ότι «στα όρια της πολιτικής αλητείας έφτασε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Με συκοφαντικές και γκεμπελίστικες μεθόδους προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κε��τρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 22 Γενάρη, που εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί. Το πρόσχημα, ότι η Πέμπτη εθιμοτυπικά δίνεται για συγκεντρώσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά».

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ήταν και η φωτογραφία που δημοσίευσαν την Τετάρτη τα Νέα, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να είναι σαν δυο ξένοι μέσα στο ίδιο αεροπλάνο.

Μάλιστα, ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, αποκάλυψε ότι η συνομιλία τους ήταν τυπική και πως ο Αλέξης Τσίπρας του ��ίπε ότι θα καθυστερήσουν λίγο την δική του ομιλία για να μαζευτεί ο κόσμος.