Προειδοποιήσεις προς το ΚΚΕ για «ιστορικό λάθος» όσον αφορά την αντίθεσή του στην προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Το ΚΚΕ νομίζω ότι διαπράττει ένα ιστορικό λάθος. Ένα λάθος για το οποίο θα αναγκαστεί σε πολλά χρόνια να απολογείται στον κόσμο της Αριστεράς πάνω απ’ όλα» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εξισώνει τη ΝΔ του Σαμαρά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε πως οι στρατηγικές του ΚΚΕ θα γίνουν σεβαστές: «Δεν ζητήσαμε ούτε το κόμμα τους να διαλύσουμε, ούτε τις στρατηγικές τους επεξεργασίες να αμφισβητήσουμε. Εκείνο που ζητήσαμε όμως είναι το πολύ απλό που ζητάει ο κόσμος της εργασίας. Θέλουμε αλλαγές από αύριο που θα φέρουν ανάσα στον κόσμο».

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργαστεί «με αυτούς που σταύρωσαν τον λαό μας, με αυτούς που πήγαν τη χώρα στον πάτο, είτε είναι ο κ. Παπανδρέου, είτε είναι ο κ. Βενιζέλος, είτε είναι ο κ. Σαμαράς».

Τέλος, επιτέθηκε και στον Σταύρο Θεοδωράκη αναφερόμενους σε «νεόκοπους στην πολιτική»: «Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, τι λέει ο κ. Θεοδωράκης για το μνημόνιο. Τι λέει, είναι υπέρ η κατά; Δεν μπορείς να είσαι λίγο και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».