​Σφοδρή επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπολύει ο Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας ότι είχε ήδη ανατραπεί όταν πήγε στις Κάννες, ενώ διαψεύδει ότι τον πρότεινε για πρωθυπουργό όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ! Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου μιλά για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στις Κάννες πήγα μόνο με τυπική κοινο��ουλευτική πλειοψηφία, είχα ήδη ανατραπεί», λέει ο πρώην πρωθυπουργός στην εφημερίδα «Real News» και, σε ερώτηση αν όντως πρότεινε τον κ. Βενιζέλο για πρωθυπουργό στην κυβέρνηση εθνικού σκοπού, το διαψεύδει και συνεχίζει: «αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν συνέβαλε στην ανατροπή; Υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες, δηλώσεις, καταγεγραμμένα γεγονότα».

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «αδειάζει» τον νυν λέγοντας ότι με την άφιξή του στην Αθήνα (σ.σ. από τις Κάννες) ενημερώθηκε ότι ο κ. Βενιζέλος είχε αλλάξει άποψη για το δημοψήφισμα σε σχέση με όσα είχε υποστηρίξει δημοσίως δύο ημέρες νωρίτερα.

«Το ζήτημα είναι αν οι άλλοι θα θέλουν να συνεργαστούν με εμάς», λέει ο κ. Παπανδρέου όταν τον ρωτούν για ��ις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες του Κινήματος με την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «δεν θα είμαστε μια απλή προσθήκη αριθμού βουλευτών για να λέμε ότι συνεργαστήκαμε… Όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, έναν στόχο πρέπει να έχει: να “χτίσουμε” την μεταπελατειακή Ελλάδα. Αν κάποιοι το μόνο που θέλουν είναι να αλλάξουν τα καπέλα των εχόντων εξουσία σε ένα πελατειακό κράτος, εμείς δεν θέλουμε καμία σχέση μαζί τους. Αυτή είναι η βασική αρχή του προγραμματικού πλαισίου που εμείς θα προτείνουμε σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας. Και η δική μας στάση θα διαμορφωθεί ανάλογα με την ανταπόκριση σε αυτές τις περιστάσεις».