«Το χρονοδιάγραμμα είναι σφιχτό και λεφτά δεν υπάρχουν» υπογραμμίζει ο Γκίκας Χαρδούβελης στους FT, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της Ελλάδας.
Ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε πως η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει από ρευστότητα αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και έκανε λόγο για «βρώμικη έξοδο» αν δεν είμαστε σε πρόγραμμα τον Μάρτιο: «Χτυπώ καμπανάκι γιατί επικρατεί εφη��υχασμός όσον αφορά την άντληση κεφαλαίων για την πληρωμή των υποχρεώσεων μας και αυτός ο εφησυχασμός δεν δικαιολογείται. Εάν δεν είμαστε σε πρόγραμμα την 1η Μαρτίου, αυτό θα σήμαινε μια “βρώμικη έξοδο” (από το πρόγραμμα διάσωσης). Θα είμαστε μόνοι μας χωρίς ευρωπαϊκή στήριξη».
ads.jpg
Ο ίδιος, απευθυνόμενος και στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, σημείωσε με νόημα: «Έξι μήνες θα μας εξασφάλιζαν αρκετό χρόνο για να κανονίσουμε μια “συνετή” έξοδο».
Ο κ. Χαρδούβελης επεσήμανε ότι ο κίνδυνο ατυχήματος για την Ελλάδα παραμένει αλλά εξέφρασε τη�� αισιοδοξία ότι μπορεί να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, δεδομένου ότι τα τρία τέταρτα των Ελλήνων επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη: «Αν πιστέψω στην μακροπρόθεσμη προοπτική που λέει ότι η πολιτική ακολουθεί τις επιθυμίες του λαού, θεωρώ πως είναι ξεκάθαρο ότι, βαθιά μέσα τους, αντιλαμβάνονται ότι η Ευρωζώνη προσφέρει έναν οδηγό στην χάραξη της στρατηγικής που θα διορθώσει αυτήν την χώρα».
«Πλέον πορευόμαστε σε λεπτή γραμμή» ξεκαθάρισε ο ίδιος, εξηγώντας πως στις εκδόσεις εντόκων του Δεκεμβρίου δεν συμμετείχαν ξένες τράπεζες καθώς πιστεύουν ότι «ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ υψηλός».