«Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει αμέσως, είναι στα πρώτα μέτρα μας και είναι δέσμευσή μας» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς στον Βήμα FM, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν θα εισπραχθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας για το 2015.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα αναθεωρηθεί και ο προϋπολογισμός: «Για το 2015, έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά. Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας».

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει πίσω τα χρήματα που έχουν δοθεί (σ.σ.: για τον ΕΝΦΙΑ) και άφησε ανοικτό το θέμα με τις τελευταίες 2 δόσεις του φόρου του 2014. Ως γνωστόν, θα πρέπει να πληρωθούν τέλη Ιανουαρίου και τέλη Φεβρουαρίου και υπολογίζονται στον προϋπολογισμό του 2014…

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο δίλημμα των εκλογών για τους ψηφοφόρους: «Το δίλημμα που έχει αυτή τη στιγμή ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος είναι αν η χώρα την 26η Ιανουαρίου θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση και εάν διεθνώς θα σταλεί ένα μήνυμα κλεισίματος της περιόδου πολιτικής αστάθειας. Και η Ευρώπη είναι μπροστά σε ιστορικά διλήμματα. Νομίζω ότι η πολιτική της κυρίας Μέρκελ χάνει σιγά-σιγά τους ορκισμένους υπηρέτες και συμμάχους της».

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ ισχύει ακόμη.