​Μπορεί οι περισσότεροι να βλέπουν την Ντόρα Μπακογιάννη, ως μια δυναμική πολιτικό, όμως έχει και μια πιο ευαίσθητη πλευρά, που δυστυχώς η δημόσια εικόνα της δεν της επιτρέπει να την βγάλει προς τα έξω. Έτσι λοιπόν, η υποψήφια της ΝΔ στην Α΄ Αθήνας λίγο πριν τις εκλογές άνοιξε το σπίτι της και μοιράστηκε στιγμές με τα εγγόνια της.

«Έχω κάνει πολλές θυσίες για χάρη της πολιτικής. Όταν ήμουν νεότερη θυσίασα ένα μεγάλο κομμάτι της προσωπικής μου ζωής. Σήμερα πάλι θυσιάζω, όμως προσπαθώ να είναι μικρότερο. Προσπαθώ να κρατώ ισορροπία μεταξύ οικογενειακών στιγμών και πολιτικής. Ξέρω σήμερα ότι είναι πολύτιμη αυτή η ισορροπία για τη ζωή μου. Πάντως η πολιτική είναι επιλογή μου και με γεμίζει», δηλώνει η κα Μπακογιάννη.

ntora3.jpg

Μάλιστα όπως παραδέχεται όλο αυτό είναι κομμάτι της ζωής της και μια ευθύνη που έχει αναλάβει εδώ και πολλά χρόνια.

«Όταν είσαι πολιτικός έχεις ευθύνες. Η μεγαλύτερη είναι να λες την αλήθεια και να μην προσπαθείς να χαϊδεύεις αυτιά. Και αυτό είναι το δυσκολότερο κομμάτι άσκησης της πολιτικής», τονίζει.

Όπως λέει άλλωστε τα ψέματα των πολιτικών είναι και η βασική αιτία που περνάει κρίση η πολιτική.

«Δεν νομίζω ότι φταίει η κρίση ή το μνημόνιο για το γεγονός ότι οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη ��ους στην πολιτική. Ο βασικός λόγος είναι ότι οι πολιτικοί δεν έλεγαν αλήθειες. Πιστεύω ότι αν όλοι οι πολιτικοί λέγαμε τα πράγματα με το όνομά τους και πολεμούσαμε να λύσουμε τα προβλήματα, τότε το κύρος της πολιτικής θα ήταν μεγαλύτερο», υποστηρίζει.

Όπως παραδέχθηκε, οι πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της ήταν ο θάνατος του Παύλου Μπακογιάννη και της μητ��ρας της Μαρίκας Μητσοτάκη, παρ’ όλ’ αυτά δημόσια κατάφερε να κρύψει τη θλίψη και τον πόνο που ένιωσε.

«Στη δικιά μας δουλειά ισχύει αυτό που λένε “γέλα παλιάτσο”. Στην πολιτική, η δημόσια εικόνα σου δε σου επιτρέπει να δείχνεις πολλά συναισθήματα», λέει.

ntora2.jpg

Πάντως όλα ξεχνιούνται όταν είναι μαζί με τα εγγόνια της, τα οποία λατρεύει.

«Τρελαίνομαι μαζί τους! Αν μου έλεγε κανείς πριν από χρόνια ότι θα έκανα σήμερα όλα αυτά που κάνω για εκείνα, θα του έλεγα ότι λέει παραμύθια. Είναι απίστευτο πως επιτρέπω στα εγγόνια μου να κάνουν όσα δεν επέτρεψα στα παιδιά μου όταν ήταν μικρά. Φωνάζουν βεβαίως τα παιδιά μου κι έχουν δίκιο, αλλά τους απαντώ ότι εκείνα έχουν την ευθύνη της εκπαίδευσης για τα παιδιά τους κι εγώ αντίστοιχα έχω την ευθύνη να τα κακομαθαίνω», παραδέχεται.