​«Είχα υποχρέωση να ιδρύσω το ΚΙΝΗΜΑ, για να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα με βάση αρχές και αξίες, τις οποίες εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ συνεργαζόμενο με τη ΝΔ», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές εκφάνσεις της δεξιάς γιατί άλλο είναι η συνεργασία και άλλο η αφομοίωση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ .

Ταυτοχρόνως, υπεραμύνθηκε των επιλογών του το 2009 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια, όπως έκανε πρόσφατα ο κ. Σαμαράς».

Τόνισε, επίσης ότι το μνημόνιο δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα, πρόσθεσε, είναι οι αιτίες που μας έφεραν στο μνημόνιο, « η έλλειψη, διαφάνειας, αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασ�� δυσαρέσκεια για τον τρόπο που παρουσιάζεται το ΚΙΝΗΜΑ στις δημοσκοπήσεις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Δεν έφτιαξα το ΚΙΝΗΜΑ για τις δημοσκοπήσεις», επίσης ανέφερε ότι δεν μπήκε σε αυτή τη διαδικασία για να βολευτεί, κάτι που θα μπορούσε να είχε κάνει αν είχε αποδεχτεί τη βουλευτική έδρα που του προσφέρθηκε.