«Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου, τόσο πιο δυνατή και σταθερή θα είναι η Ελλάδα στις 26 του μηνός» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «έχει ήδη χάσει τις εκλογές», ενώ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι «έσκισε σε μια νύχτα τα Ζάππεια για ένα κόκκαλο εξουσίας».

«Δεν συμβαίνουν πολύ συχνά ιστορικά γεγονότα σαν αυτό που σε λίγες μέρες θα σημάνει, όχι μόνο την ανατροπή στην Ελλάδα αλλά και μια μεγάλη αλλαγή σ�� ολόκληρη την Ευρώπη» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τόνισε πως πέντε χρόνια μνημονίων «άφησαν πίσω τους, μόνο καταστροφή και αγωνία και αδιέξοδα στις ψυχές των ανθρώπων».

«Ας το πάρουν απόφαση: Ο λαός δεν έχει πια τίποτα να περιμένει από αυτούς. Δεν μπορούν πια, ούτε να τον φοβίσουν, ούτε να τον εκβιάσουν» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας για άλλη μία φορά πως το Grexit είναι «εφεύρημα» του Αντώνη Σαμαρά: «Είναι ο μόνος που έχει απομείνει να δηλώνει ανοιχτά ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ενέχει τον κίνδυνο αποβολής της από το ευρώ».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα: «Δεν λέμε ότι όλοι θα μας ανοίξουν με την μια τις πόρτες. Λέμε, όμως, ότι τώρα πια είναι σαφές. Η Αριστερά ζητά την εμπιστοσύνη και την στήριξη του λαού για να διαπραγματευτεί. Να διαπραγματευτεί αποφασιστικά».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε μια σειρά μέτρων που έχει δεσμευτεί για την ανακούφιση των πιο αδύναμων:

Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.

Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.

Δωρεάν ιατρική περίθαλψη.

Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.

Επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες.

Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.

Κατάργηση της εξίσωσης φόρου στο πετρελαίο θέρμανσης και κίνησης.

Αποκατάσταση της 13η σύνταξης σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.

Σταδιακή αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας με την περικοπή των συντάξεων των νεοπροσφύγων ομογενών, των παλιννοστούντων Ποντίων από της χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι «πλήρως κοστολογημένο» και υπογράμμισε πως «η Αριστερά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην ιστορική της ευθύνη».

«Η ελπίδα είναι στα χέρια σας, είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, δέκα ημέρες απέμειναν. Καλή Ανάσταση!» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.