Οργισμένη ανακοίνωση εναντίον του Αλέξη Τσίπρας και του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδος, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι οδηγεί «σε κατάργηση της κυνηγετικής δραστηριότητας».

«Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του, του τομέα περιβάλλοντος, εκθέσαμε λεπτομερώς με αριθμούς, στοιχεία και ντοκουμέντα το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων και της Θηροφυλακής μας, για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος. Το οποίο έχει αναγνωρισθεί επισήμως και διεθνώς από Πανεπιστήμια, φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις, τη Γραμματεία της Συνθήκης της Βέρνης και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Παρ’ όλη την ενημέρωση που δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί με στοιχεία, παρά μόνο με ιδεοληψία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε με κανένα τρόπο να τροποποιήσει, κατά την κρίση του, τις γνωστές θέσεις του Προγράμματός του» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΟΕ.

Σύμφωνα με τους κυνηγούς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τη Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων, θα αυξήσει τις περιοχές απαγόρευσης του κυνηγιού, θα υποβαθμίσει το ρόλο των Κυνηγετικών Οργανώσεων και θα μειώσει τις κυνηγετικές περιόδους, με αποτέλεσμα «στην ουσία και στην πράξη να καταργηθεί η κυνηγετική δραστηριότητα, παρ’ ότι η χώρα μας δεν έχει ποτέ καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα θήρας».

«Όταν προτείναμε, μετά την ενημέρωση, στο τέλος της συνάντησης ότι κάποιες από αυτές τις θέσεις θα έπρεπε ν’ αλλάξουν, λάβαμε ξεκάθαρη αρνητική απάντηση. Μετά τα παραπάνω οι κυνηγοί ας κρίνουν ποιος απειλεί το κυνήγι μας» καταλήγει η ΚΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας δημοσιεύματα που έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το κυνήγι, τα είχε χαρακτηρίσει «ψευδή» και «προβοκατόρικα».