​Το κομμάτι της Ιονίας Οδού που ενώνει την Άρτα με τα Ιωάννινα, επισκέφτηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Ήπειρο.

«Όλα αυτά είναι το τέλος της απομόνωσης και θα οδηγήσουν την περιοχή σε μεγάλη ανάπτυξη», είπε ο πρωθυπουργός για την Ιονία Οδό σε συνομιλία του με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει συνέχεια στο έργο.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε το Δήμο Άρτας, όπου συζήτησε με τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη για τα τοπικά προβλήματα, την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Είμαστε εδώ ��αι αγωνιζόμαστε, γιατί η Ήπειρος είναι ένα ξεχασμένο κομμάτι. Ωστόσο, η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα προς την ανάπτυξη, ένα μεγάλο κομμάτι από το πακέτο Γιούνκερ θα πάει στην Ήπειρο, αυτή είναι η δική μας προοπτική», δήλωσε ο Α. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι θα δοθούν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το πρόβλημα με τη Ρωσία θα λυθεί και θα αυξηθεί η ζήτηση για τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια της περιοχής.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στην προβολή των τουριστικών μνημείων, ενώ κατέγραψε και τα αιτήματα των εκπροσώπων της περιοχής.