​Την άποψη ότι το σχέδιο της χρηματοδότησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κενά, κάτι το οποίο έχει κάνει και στο παρελθόν, εξέφρασε ο Κώστας Λαπαβίτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η Ελλάδα χρειάζεται οπωσδήποτε άρση της λιτότητας και οπωσδήποτε να κάνει κάτι για να μειωθεί η ανεργία. Λέμε ότι θα πάρουμε τα λεφτά της ΕΕ για να κάνουμε αυτό που απαιτείται. Αυτό που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα σωστό αλλά το να το επιχειρήσει κανείς μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που του επιβάλλει σήμερα η τρόικα και η λογική της ΕΕ είναι εξαιρετικά δύσκολο. Απαιτείται σύγκρουση και θα υπάρξουν αντιδράσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση» σημείωσε ο οικονομολόγος και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία.

Ο κ. Λαπαβίτσας εκτίμησε ότι όταν έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «αναμένονται τριβές, εκρήξεις και συγκρούσεις» και πρόσθεσε: «Εγώ δεν διαφωνώ με την πρόθεση και την κατεύθυνση των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσα-ίσα, τις θεωρώ μετριοπαθείς. Η χρηματοδότηση, όμως, έστω και των μετριοπαθών αυτών δαπανών, δεν είναι ασφαλής, κάτι που φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού. Όταν τα μισά από τα έσοδα, υποτίθεται ότι θα προέλθουν από τη φοροδιαφυγή και από την αποπληρωμή παλαιών χρεών προς το Δημόσιο... Ήθελε περισσότερη διερεύνηση το θέμα αυτό».

Παπαμιμίκος: Ομολογεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε ρήξη με την ΕΕ

Βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Λαπαβίτσα εξαπέλυσε σήμερα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Ο βασικός οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής του, Κώστας Λαπαβίτσας ομολογεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει όσα λέει, αυτό θα ��δηγήσει σε έκρηξη και σύγκρουση με την Ε.Ε., αφού δεν μπορείς από τη μία να ζητάς τα λεφτά της Ε.Ε. και από την άλλη να μην ακολουθείς τις ευρωπαϊκές πολιτικές», υπογράμμισε ο γραμματέας της ΝΔ και πρόσθεσε: «Προβλέπει ουσιαστικά τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που διογκώθηκε τόσο απότομα και τόσο γρήγορα θα αντιμετωπίσει και προβλήματα εσωτερικής δομής».

Σύμφωνα με τον κ.Παπαμιμίκο, ο κ.Λαπαβίτσας παραδέχεται ότι «η χρηματοδότηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης είναι στον «αέρα», ότι χρειαζόταν περισσότερη διερεύνηση και ότι φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, ότι είναι προβληματική».

«Ο κ. Λαπαβίτσας λέει ακριβώς ό,τι λένε όλοι οι ξένοι αναλυτ��ς, όλοι οι θεσμικοί φορείς, όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι του πλανήτη» συνέχισε ο κ.Παπαμιμίκος

«Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο Ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην πάση θυσία παραμονή στο Ευρώ και την ανάπτυξη με σταθερότητα που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία ή στην τυφλή σύγκρουση, ρήξη και έξοδο από την Ευρωζώνη που προετοιμάζει ο Σύριζα» είπε με νόημα ο κ.Παπαμιμίκος.