​Στα… «λημέρια» του Αντώνη Σαμαρά, την Καλαμάτα, βρέθηκε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙ��Α Α. Τσίπρας και από εκεί δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέα δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και να του… «κουνήσει το μαντήλι», καθώς όπως είπε την 26η Ιανουαρίου δεν θα είναι πια στην κυβέρνηση.

«Μιας και είμαστε στην Καλαμάτα, μπορούμε να θυμηθούμε το δημοτικό τραγούδι: "Φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό". Και πριν το δέσουμε να αποχαιρετίσουμε με καλαματιανό μαντίλι τον πρωθυπουργό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το «ρεύμα της νίκης μεγαλώνει».

Ο κ. Τσίπρας, επιτέθηκ�� στον Αντώνη Σαμαρά για τις εξαγγελίες του, χαρακτηρίζοντάς τον «πρωθυπουργό των δύο επόμενων εβδομάδων», καθώς το μόνο που επιτυγχάνει είναι να επιταχύνει την απομόνωση και την πτώση του.

«Ο κ. Σαμαράς έχει αλλάξει τακτική κι αφού είδε ότι δεν κερδίζει με τίποτα παριστάνοντας τον μπαμπούλα και φοβερίζοντας τον κόσμο, άλλαξε στη μέση της καμπάνια στρατηγική», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κατηγόρησε μάλιστα ότι «το γύρισε στις γνώριμες για εκείνον κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις» και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να πείσει πλέον κανέναν στην Ευρώπη με τις φοβέρες περί Grexit.

Όπως είπε, ο κ. Σαμαράς επένδυσε στην φυγή των καταθέσεων, στο Grexit και στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέο�� και τόνισε:

«Έχω να κάνω μια ανακοίνωση στον κ. Σαμαρά. Μπορεί να τα κλάψει ήδη τα τρία αυτά τερατώδη κατασκευάσματα. Γιατί και τα τρία μας άφησαν χρόνους. Και τα τρία τα τέλειωσαν εκείνοι ακριβώς από τους οποίους ο πρωθυπουργός περίμενε να του δώσουν το φιλί της ζωής. (...) Και μόνο ο κύριος Σαμαράς της μαύρης προπαγάνδας, μαζί με τους πιο μαύρους Ευρωπαίους αυτουργούς της λιτότητας, επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους. Ανίκανος να καταλάβει αυτό που όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν καλά: Ότι το 2015 δεν είναι 2012».

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Σαμαρά και για τη στάση του στο θέμα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, λέγοντας ότι «έφτασε στο τελευταίο σκαλοπάτι στη σκάλα του τρόμου, τις τελευταίες μέρες, καθώς έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία».

Κατηγόρησε μάλιστα τον Αντώνη Σαμαρά για «πολιτική χυδαιότητα» και «ακροδεξιό παραλογισμό» και τόνισε ότι «ήδη τον πνίγει το κύμα κατακραυγής από γαλλικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία, διευκρινίζοντας όμως ότι το κόμμα του θα μοιραστεί ευθύνες και θα συμπορευτεί μετά τις εκλογές με τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν και έχουν τα εχέγγυα να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε κάποια σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η εφαρμογή Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής, η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, η σύνταξη των αγροτών, ενώ δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή μέσω της τράπεζας επενδύσεων.

Τόνισε επίσης ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και δεσμεύθηκε σε μια πολιτική κάθαρσης και δικαιοσύνης που «θα απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διαπλοκής, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη να εντοπίσει και να καθίσει στο σκαμνί τους αυτουργούς των σκανδάλων και της διαφθοράς».

Η αντίδραση της ΝΔ

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Καλαμάτα.

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας μαζί με τους ηγέτες του ελεύθερου κόσμου δίνουν ενωμένοι τη μάχη κατά της τρομοκρατίας ο κ. Τσίπρας επιλέγει τις ύβρεις και την αθλιότητα», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Μάλιστα η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση και για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «προκαλεί γέλιο σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό καθώς τάζει στους πάντες τα πάντα, ξεπερνώντας ακόμα και το γνωστό “λεφτά υπάρχουν”».

Όσο για τη μεταναστευτική πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ είπε:

«Προφανώς προβλέπει την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την κατάργηση της διεθνούς δύναμης αποτροπής λαθρομετανάστευσης Frontex, ανοιχτά σύνορα για όλους, απόδοση ιθαγένειας σε όλους, γκρέμισμα του φράχτη του Έβρου».