Τους υποψηφίους της για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία, με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να είναι ακόμη ανοικτό.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς θα είναι υποψήφιος σε δύο εκλογικές περιφέρεις, τη Μεσσηνία και τη Β’ Θεσσαλονίκης, με προφανή συμβολισμό ότι εκτός από την οικονομία ενδιαφέρεται και για τα εθνικά θέματα.

Όπως τονίζουν από τη Συγγρού, η ΝΔ πάει για τη μεγαλύτερη επιρροή σε κάθε κοινωνία και οι υποψηφιότητές της εκπ��οσωπούν όλο το φάσμα των ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις υποψηφιότητες:

Ο Γιώργος Νταβρής, ο οποίος είχε εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ στην Αχαΐα, θα είναι υποψήφιος στην Άρτα, η κόρη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, Εύη, θα είναι υποψήφια στην Αρκαδία, η Μίκα Ιατρίδη, που είχε εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, θα είναι υποψήφια στα Δωδεκάνησα, Οι επίσης- πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ Κώστας Γιοβανόπουλος και Γιώργος Κασαπίδης θα είναι υποψήφιοι σε Ημαθία και Κοζάνη αντίστοιχα, η κόρη της Φάνης Πάλλη Πετραλιά, Ντόρα, θα είναι υποψήφια στην Β’ Αθηνών, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παραμένει στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ο έτερος Κώστας Καραμανλής (του Αχ��λλέα) θα είναι υποψήφιος στις Σέρρες, ενώ υποψήφιος στον Έβρο θα είναι ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Μάχη θα δοθεί στη Β’ Αθηνών όπου δεσπόζει η παρουσία πολλών νυν και πρώην υπουργών και πρωτοκλασάτων στελεχών (Βαρβιτσιώτης, Δένδιας, Γιακουμάτος, Κουμουτσάκος, Ντινόπουλος, Γεωργιάδης, Μητσοτάκης, Βούλτεψη, Μιχελάκης, Ασημακοπούλου, κλπ, ενώ και στην Α’ Αθηνών θα είναι υποψήφιοι πολύ «δυνατά» ονόματα όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Φωτεινή Πιπιλή κλπ.

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Σπηλιωτόπουλος

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, δεν θα είναι υποψήφιος ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Αυτό επιβάλλει η λογική και το εθνικό συμφέρον. Στο μέτρο που με αφορά, αυτά έθετα πάνω από προσωπικούς στόχους. Αυτό πάντα έκανα και αυτό πάντα κάνω. Στις ώρες ευθύνης δεν χωρά προσωπικό όφελος. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και την παράταξη για την πρόταση τους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και διαβεβαιώ όλους ότι μαζί θα δώσουμε στην πρώτη γραμμή τη μάχη για τις αρχές και τις αξίες της παράταξης» δήλωσε ο υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων με τη ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Δείτε στο παρακάτω link όλους τους υποψήφιους της ΝΔ

nd.pdfnd.pdf