Κόντρα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε σήμερα και για το ζήτημα των δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ των Σκοπίων, τα οποία υποστηρίζουν ότι από μία εκλογική νίκη του Α. Τσίπρα στην Ελλάδα θα ωφεληθεί η χώρα τους.

Την αρχή έκανε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά «με τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα σκοπιανών μέσων για τον ΣΥΡΙΖΑ», στην οποία ανέφερε:

«Τα δημοσιεύματα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων των Σκοπίων ΜΙΑ και της εφημερίδας Nova Makedonija που λένε ότι «η μόνη χώρα που θα ωφεληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η “Μακεδονία”» είναι αποκαλυπτικά γιατί συμφέρει τα Σκόπια να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να επιβεβαιώσει αυτές τις θέσεις του ο κ. Τσίπρας εντάσσει τον κ. Τρεμόπουλο, γνωστό για τις απόψεις του περί «Μακεδονικής γλώσσας» και συνομιλητή του περίφημου «Ουράνιου Τόξου», στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συμπεράσματα ανήκουν στον Ελληνικό λαό».

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ, ανέφερε από την πλευρά του:

«Το να ανάγει η ΝΔ τις εθνικιστικού προσανατολισμού εφημερίδες της FYROM σε ρυθμιστικό παράγοντα της ελληνικής πολιτικής ζωής μας υπερβαίνει.

Ακόμα και αν επικεφαλής της είναι ο κ. Σαμαράς, με το γνωστό παρελθόν γύρω από το θέμα της ονομασίας της FYROM».