Για «συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα» κάνει λόγο η Άντζελα Γκερέκου στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει (και αιτιολογεί) την κάθοδό της στις εκλογές με τη ΝΔ, αν και μόλις πριν από λίγες ημέρες τόνιζε με δήλωσή ότι θα είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ.

«Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας» αναφέρει η υφυπουργός Πολιτισμού σε ανακοίνωσή της.

Βενιζέλος: Ανήθικη και αντιαισθητική πράξη

Σκληρή επίθεση στην υφυπουργό Πολιτισμού εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην εκπομπή Live U του STAR.

«Μεγάλη ομάδα άστεγων, τυχοδιωκτικών πολιτικών στελεχών, δεν έχουν πρόβλημα να αλλάζουν στέγη ανεξαρτήτως αρχών, ιδεολογίας και πολιτικής διαδρομής. Δυστυχώς αυτά είναι φαινόμενα παρακμής. Αν υπάρχει μετακίνηση από το ένα κόμμα στο άλλο χωρίς λόγο ή ο μόνος λόγος είναι το προσωπικό βόλεμα, ο κακώς εννοούμενος επαγγελματικός προσανατολισμός ενός στελέχους, τότε δεν υπάρχ��ι ηθική βάση» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε ονομαστικά στην κα Γκερέκου.
ImageHandler.jpg
«Η κα Γκερέκου ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισε κάποια στιγμή μέτρα του Μνημονίου, διεγράφη, επανήλθε, τη στηρίξαμε στις περιφερειακές εκλογές και μετά την πρότεινα και ανέλαβε υφυπουργός πολιτισμού. Έκανε τη Δευτέρα την αυτονόητη δήλωση ότι στρατεύεται στο ΠΑΣΟΚ που είναι η παράταξή της και δύο ημέρες μετά συμφώνησε με την ΝΔ να μετακινηθεί. Αυτό είναι ακραίο» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι έχει λυπηθεί «που η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συνέπραξαν σε μια “πολιτική” πράξη, ανήθικη και αντιαισθητική. Το αντιαισθητικό έχει πολύ μεγάλη σημασία και λόγω της διαδρομής της κας Γκερέκου αλλά και επειδή μιλάμε για την Κέρκυρα, το νησί του πολιτισμού, της ευγένειας και των μεγάλων παραδόσεων».

Η σκληρή επιστολή στον Σαμαρά

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, έχει αποστείλει μια «σκληρή επιστολή» στον πρωθυπουργό, η οποία τελειώνει με τη λέξη «κρίμα».
beni__08012015104829.JPG
Το STAR σας παρουσιάζει την επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

«Αγαπητέ Αντώνη,

δεν περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα. Σ΄ ένα νησί του πολιτισμού και της ευπρέπειας. Κρίμα.

Ευάγγελος Βενιζέλος».