Την προειδοποίηση ότι η χώρα δεν αντέχει διπλές εκλογές απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον Σκάι.

«Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Αν “φάμε” και τον Φεβρουάριο, θα έχει εκτροχιαστεί το τρένο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για ασφυκτικά περιθώρια για την επίτευξη νέας συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μπαίνει στη μετά-Μνημόνιο εποχή καθώς «το περιεχόμενο της συμφωνίας μας δεν έχει δάνειο, είναι τα λεφτά από το προηγούμενο δάνειο, τα 11 δισ. ευρώ» προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει τρόικα, αλλά ένας τακτικός μηχανισμός».

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι θεσμικό, καθώς «είναι απόλυτα λογικό το να εναλλάσσονται κυβερνήσεις», αλλά πολιτικό: «Η αβεβαιότητα δημιουργείται όταν αμφισβητείται η συνέχεια του Κράτους και οι δεσμεύσεις. Η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τη νομιμότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί και να δεσμεύσει μακροχρονίως τη χώρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές και εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το ΚΙΔΗΣΟ εμφανίστηκε τώρα. Θα κριθεί. Όλοι γνωριζόμαστε, όλα είναι νωπά, όλοι ξέρουμε τι έχει κάνει ο καθένας».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «μπαλαντέρ» και υπογράμμισε πως το κόμμα θα πάει σε συνέδριο μετά τις εκλογές «με ανοικτά όλα τα θέματα».