​Από το Αγρίνιο ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Γιώργος Παπανδρέου. Με σύνθημα «Γιώργο μαζί για την αλλαγή», υποδέχθηκαν οι υποστηρικτές του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» τον πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο αποδοκίμασε νωρίτερα ομάδα περίπου 20 διαδηλωτών έξω από το Παπαστράτειο Μέγαρο, όπου παρέθεσε την ομιλία του.

Ο κ.Παπανδρέου επανέλαβε τα περί "λύτρωσης και όχι διάσπασης" και κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

«Ανέχτηκα για καιρό καταστάσεις, στρογγυλέματα θέσεων. Δεν φυγομάχησα, δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια. Κάποιοι θα πουν ότι το πλήρωσα ακριβά» είπε ο κ.Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για επίπλαστη ενότητα και έδρα στο επικρατείας, με αντάλλαγμα τη σιωπή.

Ο κ.Παπανδρέου παραδέχτηκε τα λάθη του, τονίζοντας ωστόσο ότι "έχει μάθει από αυτά" και είναι αποφασισμένος να μην τα επαναλάβει. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή.

«Ποιος θα ασχοληθεί με τους πραγματικούς εμπρηστές της χώρας» διερωτήθηκε ο κ.Παπανδρέου και συνέχισε «θα ασχοληθεί κανείς επιτέλους για την πορεία προς το χάος την περίοδο 2004-9; Δεν ακούσετε κανέναν άλλον να τα λέει αυτά, κανείς δεν ασχολείται με τους εμπρηστές, αλλά εμείς θα τα λέμε».

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» επανέλαβε το τρίπτυχο που θα βασίζεται το νέο κόμμα: απελευθέρωση, ανθρωπιά και ανάπτυξη, εξηγώντας ότι πρωταρχικοί στόχοι είναι «να λυτρωθούμε, να βάλουμε προτεραιότητα την αλληλεγγύη» και «να ανασυγκροτήσουμε τον παραγωγικό ιστό και την βιώσιμη ανάπτυξη».

«Χρειάζεται να σχεδιάσουμε ένα πατριωτικό σχέδιο, εμείς θα το κάνουμε, εμείς έχουμε την ευθύνη, που εμείς θα προσδιορίσουμε μέσα από διαβούλευση. Η Ελλάδα έχει δυνατότητες, ξέρω ότι μπορούμε. Αφού αλλάξουμε τις πελατειακές σχέσεις... Δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί. Έχουμε το σχέδιο που θα μας δώσει και τη διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στους εταίρους μας. Όχι άλλη πολιτική εξοντωτικής λιτότητας» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το κόμμα δεν θα γίνει «παρακολούθημα κανενός, δεν θα γίνουμε ουραγός της δεξιάς».

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου έκανε ειδική αναφορά στον Θάνο Μωραϊτη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β' Αθηνών, αν και επί χρόνια εκλεγόταν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR