Για «σημείο σύγκρουσης» με τον Γιάννη Στουρνάρα έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, απευθύνοντας νέα προειδοποίηση προς τον διοικητή της ΤτΕ για να μην κάνει πολιτική.

«Ο κεντρικός τραπεζίτης πρέπει να σέβεται ο ίδιος τον ρόλο του και να κινείται στα προσδιορισμένα όρια και να μην κάνει πολιτική» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στον Βήμα FM, ο οποίος τόνισε πως στο παρελθόν υπήρξαν δηλώσεις του κ. Στουρνάρα «που φάνηκαν ότι υπερβαίνει τα όρια».

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον διοικητή της ΤτΕ είπε: «Αυτό θα το δείξει η ίδια η ζωή. Όποιος σέβεται τον ρόλο του νομίζω ότι θα διευκολύνει. Όποιος δεν τον σέβεται και θέλει να κάνει πολιτική μέσα από μια θέση που δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο αυτό προφανώς θα είναι ένα σημείο σύγκρουσης».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα ειπωθεί στην έκτακτη σύσκεψη στην ΕΚΤ την Τετάρτη ανάμεσα στον Μάριο Ντράγκι και τον Γιάννη Στουρνάρα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο διοικητής της ΤτΕ «έχει μιλήσει για αύξηση της ρευστότητας και θέλει να φτάσει στα όρια της την νομισματική πολιτική ώστε να βοηθήσει να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την πολιτική λιτότητας».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι πρόσφατα ο Ντράγκι είχε τονίσει πως δεν υπάρχει περίπτωση για Grexit ούτε για διάλυση της ευρωζώνης.