​Τον στόχο του ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί τρίτη δύναμη στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος, Ε. Βενιζέλος, μιλώντας σε συνάντηση με τους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών και τους γραμματείς των τομέων του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Εμείς έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε τη χώρα ακέραιη την ημέρα των εκλογών και θα το κάνουμε, θα υπάρχει ασφαλές πλαίσιο. Για την επομένη των εκλογών την ευθύνη τη φέρνει ο λαός που είναι κυρίαρχος της μοίρας του. Τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας, ό,τι λες πρέπει να το αποδείξεις και εκεί θα ξαναγνωριστούμε», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Πάμε στις εκλογές με μια γραμμή πολύ καθαρή, αλλά αληθινή και έχει τα μειονεκτήματα της αλήθειας, γιατί η αλήθεια είναι δύσκολη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου για την απόφασή του να ιδρύσει νέο κόμμα.

«Το ΠΑΣΟΚ καλείται να δώσει τη μάχη με δύσκολους όρους, γιατί πέραν όλων των άλλων έχουμε την απόφαση του κ. Παπανδρέου να συστήσει το ατομικό του κόμμα, κάτι που ήταν ειλημμένη απόφαση εδώ και καιρό, δεν υπήρχε ανάγκη ούτε από πρ��σχήματα. Ματαιοπονούσαμε με τις προτάσεις, την καλοπιστία και τον ενωτικό μας λόγο να μείνουμε όλοι στα ίδια ψηφοδέλτια, στην ίδια σημαία, κάτω από τον “ήλιο” του ΠΑΣΟΚ και το όνομά του», είπε ο Ε. Βενιζέλος και πρόσθεσε με νόημα:

«Δεν πρόκειται να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα αυτό που είναι εξαιρετικά λυπηρό, αλλά δεν πρέπει να περισπάσει την προσοχή μας».

«Κρατάμε ψηλά την ευθύνη, δηλαδή την υπευθυνότητα, την ειλικρίνεια, την αλήθεια, το μέλλον και τη μνήμη που κάποιοι την έχουν χάσει με τρόπο προκλητικό», τόνισε με νόημα ο Ε. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει να αντιπαλέψει περισπασμούς που διεκδικούν τον χώρο της.