Αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της ΝΔ και εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε ψέματα και κρυφή ατζέντα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: «Με την βοήθεια του θεού, γιατί εμείς δεν φοβόμαστε να το λέμε, θα νικήσουμε αυτή την κρίσιμη μάχη. Είμαι προσωπικά αισιόδοξος. Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στο όριο του στατιστικού λάθους και σύντομα θα ανατραπεί. Θα κερδίσουμε και θα είναι το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Όπλο μας ��χουμε την αλήθεια και σημαία μας την ευθύνη, εκείνοι έχουν κρυφή ατζέντα».

Εξαπολύοντας επίσης επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πανικό, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα ψέματα που έλεγε, θα πάει σε μονομερείς κινήσεις που θα προκαλέσουν χρεοκοπία. Έλεγαν στο συνέδριό τους ότι δεν θα πληρώσουν τους τόκους και τα χρεολύσια, αυτό είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας. Σήμερα είπαν ότι θα προχωρήσουν και σε εσωτερικό δανεισμό ακόμη και από τους μικροκαταθέτες».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο ζήτημα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη και στο «ναυάγιο» της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Με τον Κουβέ��η τα έσπασαν. Αφού μαζί έσυραν την χώρα σε εκλογές, μετά τον άδειασαν. Ούτε με τον Κουβέλη δεν μπόρεσαν να τα βρουν».

Συνεχίζοντας την επίθεση και απαντώντας εμμέσως στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα για προεκλογικό ντιμπέιτ είπε ότι «εγώ διάλογο με υβριστ��ς δεν κάνω και την πολιτική αθλιότητα δεν πρόκειται ποτέ να την νομιμοποιήσω. Με ποιούς να κάνω διάλογο; με τους υβριστές που δυόμισι χρόνια με λένε πουλημένο και προδότη; με τους εκβιαστές ή με τους συκοφάντες που μιλούσαν για κουμπαράδες».