​Τις ετήσιες ευχές για την Πρωτοχρονιά δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο, τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

2217054.jpg

Ευχές για το νέο έτος πήρε επίσης ο κ. Παπούλιας από μέλη της κυβέρνησης, θεσμικούς παράγοντες, αλλά και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

2217056.jpg

Όπως έγραψε και το star.gr, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,στο χθεσινό του μήνυμα για τον ερχομό της νέας χρονιάς, ζήτησε εθνική ενότητα, πολιτική συναίνεση και συνεννόηση.

2217061.jpg

«Είναι η τελευταία φορά που απευθύνομαι προς εσάς ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα ήθελα να ήταν μια στιγμή δικαιολογημένης συλλογικής αισιοδοξίας, το τέλος μιας δύσκολης περιόδου στη διάρκεια της οποίας δοκιμάστηκε σκληρά η ελληνική κοινωνία και ένα κομμάτι της, κυριολεκτικά, εξοντώθηκε. Είμαστε όμως ακόμη σε μια κατάσταση αβεβαιότητας, επειδή υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες στη διαπραγμάτευση. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη χρονιά: Πολλά θα γίνουν που μας αφορούν στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν ειδικά για το ελληνικό ζήτημα. Η παρουσία της χώρας μας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια αδιαπραγμάτευτη επιλογή, με λαϊκή αποδοχή και ευρύτατη διακομματική υποστήριξη. Οφείλουμε, όμως, να τη διαφυλάξουμε», είπε.

2217063.jpg