Το «πράσινο φως» για διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου θα δώσει σήμερα, Τρίτη, ο Κάρολος Παπούλιας, που θα δεχθεί τον Αντώνη Σαμαρά. Στο μεταξύ, μπαράζ συνεδριάσεων γίνεται σε όλα τα κόμματα.

Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, η συνάντηση Παπούλια – Σαμαρά θα γίνει στις 12:00. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις άκαρπες ψηφοφορίες για τον διάδοχό του και θα του ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Μετά την συνάντηση, αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης του Κοινοβουλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής.

Στο μεταξύ, επί ποδός βρίσκονται όλα τα κόμματα, προκειμένου να ετοιμαστούν για την προεκλογική «μάχη».

Σήμερα, Τρίτη, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει στις 17:00 η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στις 13:00 θα συνεδριάσει, υπό τον Πάνο Καμμένο, το Εκτελεστικό Γραφείο των ΑΝ.ΕΛ., με κύριο θέμα τα ψηφοδέλτια.

Τέλος, το προσεχές Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε να συνεδριάσουν η Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ., με θέμα την εκλογική τακτική και την πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.