Τόσο οι Χριστιανοδημοκράτες και όσο και οι συγκυβερνώντες στη Γερμανία Σοσιαλδημοκράτες προειδοποιούν την Ελλάδα με δηλώσεις τους στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelblatt», σχετικά με τις ελληνικές εκλογές.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κ.Ο. της CDU Ραλφ Μπρίνκχάους χαρακτηρίζει «απίστευτα ενοχλητική» την εξέλιξη των εκλογών και αναφέρει: «Η Ελλάδα ήταν σε πολλούς τομείς σε καλό δρόμο. Τώρα θα χάσουμε - ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών - για άλλη μια φορά πολύ χρόνο για τα επόμενα βήματα μεταρρυθμίσεων.

«Ο ελληνικός λαός έχει τώρα ο ίδιο�� την τύχη του στα χέρια του και θα αποφασίσει ανεξάρτητα για την μελλοντική πορεία της χώρας», δηλώνει ο αναπληρωτής επικεφαλής της ΚΟ του SPD Κάρστεν Σνάιντερ. «Χωρίς βοήθεια από έξω, η Ελλάδα δεν είναι ικανή δράσης, λόγω του ύψους του χρέους της. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα πρέπει για αυτό να συνεχιστούν, αλλιώς η χώρα θα ήταν σύντομα αφερέγγυα. Για το συμφέρον της ίδιας της Ελλάδας, πρέπει η πορεία των μεταρρυθμίσεων να συνεχιστεί» τονίζει.

Ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. της CDU για θέματα προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπάρτλε, ζητά να τηρήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις. «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει, ότι δεν μπορεί έτσι απλά να σπας συμβόλαια» τονίζει.

Σε άλλο ��ήκος κύματος ο Αρχηγός της Linke Μπερντ Ρίξινγκερ ασκεί κριτική στην καγκελάριο Μέρκελ για τις εξελίξεις: «Η αποτυχία της προεδρικής εκλογής είναι ο λογαριασμός για την πολιτική λιτότητας της ΕΕ και η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στέκεται μπροστά από τα συντρίμμια της πολιτικής της της λιτότητας στην Ευρώπη».

Κριτική στη Μέρκελ ασκεί και ο επικεφαλής της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) και ευρωβουλευτής του κόμμ��τος Μπερντ Λούκε «Η πολυδιαφημισμένη επιτυχία αυτής της πολιτικής δισεκατομμυρίων είναι ένα παραμύθι, διότι η πλειοψηφία των Ελλήνων απορρίπτει τα μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας».