Για «συνταγματικό βιασμό» έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο δελτίο του Star για τις πολιτικές εξελίξεις και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

«Οι εκλογές δεν είναι καταστροφή με την προϋπόθεση να γίνονται στα πλαίσια του Συντάγματος» είπε ο κ.Δένδιας κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποίησε την προεδρική εκλογή για να προκαλέσει εκλογές.

Ο κ.Δένδιας υπενθύμισε ότι μεταξύ των 132 ψήφων κατά του Σταύρου Δήμα, εκτός από τα παρών του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και τα παρών της Χρυ��ής Αυγής, τονίζοντας ότι «εκβιάστηκε μια εκλογική διαδικασία».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, οι πρόωρες εκλογές είναι ένα τεράστιο σφάλμα, το οποίο θα χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κάλεσε να εξηγήσει ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η τραγωδία του 2009.

Όπως είπε ο κ.Δένδιας, λεφτά για το πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ δεν υπάρχουν.

Σε ερώτημα για τα έκτροπα που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της τρίτης ψηφοφορίας με τους Χρυσαυγίτες βουλευτές, ο κ.Δένδιας παραδέχτηκε ότι κινήθηκαν προς το μέρος του, αποφεύγοντας ωστόσο να το σχολιάσει.

Αναφερόμενος στην τραγωδία του Norman Atlantic, ο κ.Δένδιας εκτίμησε ότι μέχρι στιγμής «η επιχείρηση έχει στεφθεί με επιτυχία», αλλά όπως τόνισε «καλό είναι να κάνουμε αποτίμηση, όταν ολοκληρωθεί η ιστορία»

«Προέχει να συνεχιστεί η προσπάθεια» τόνισε ο κ.Δένδιας.

BINTEO STAR