​Την άποψη να συμμετάσχει ο Γιώργος Παπανδρέου στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις και την αναταραχή στην Χαριλάου Τρικούπη, λόγω του πρώην πρωθυπουργού.

«Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν δει και τους δύο, και μια πρόταση που εγώ βρίσκω λογική, είναι να δεχθεί ο κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στους συνδυασμούς του, υπό τον κ. Βενιζέλο, του ΠΑΣΟΚ, σε όποια εκλογική περιφέρεια θέλει και να υπάρχει συνένωση και να μετάσχουν και όλα τα στελέχη του στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, και όλη η προσπάθεια, η προεκλογική εκστρατεία η επικύρωση των συνδυασμών, τα οικονομικά, να επιτηρούνται από μια "Τρόικα", όπου θα είναι ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου και κάποιος τρίτος» είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον Βήμα fm.

Μάλιστα, ο κ.Πάγκαλος, ο οποίος στο παρελθόν έχει επιτεθεί πολλάκις στους κκ Βενιζέλο και Παπανδρέου, δήλωσε πως είναι πρόθυμος να μεσολαβήσει, αποκαλύπτοντας πως «μέχρι ενός σημείου» έχει κάνει κάποιες κινήσεις.

«Δεν βλέπω αποτέλεσμα όμως και είναι κακό αυτό, διότι εξαντλούνται και τα τελευταία περιθώρια που και ο ένας και ο άλλος μπορούν να δείξουν κάποια ευαισθησία απέναντι στη διάθεση του χώρου που είναι η ενότητα και η συνεργασία» συνέχισε ο κ.Πάγκαλος.

«Ο κ. Βενιζέλος έχει την έννοια του μεγάλου “σφραγιδοκράτορα”. Έχει τα τυπικά στοιχεία στα χέρια του και έχει δίκιο σε αυτά που λέει - και σου λέει “τώρα, να μοιράσω εγώ την εξουσία μου με τον Παπανδρέου, που ξαφνικά του ήρθε να ξανακατέβει στην πολιτική ζωή της χώρας, επειδή εξάντλησε τον κύκλο των διαλέξεών του; Το θέμα είναι, όμως, ότι αν το ΠΑΣΟΚ πάρει ένα ποσοστό σαν αυτό που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, τότε ο κ. Βενιζέλος τελείωσε και μαζί του τελείωσε και το ΠΑΣΟΚ, είτε υπάρχει ο Παπανδρέου είτε όχι. Μήπως θα ήταν, λοιπόν, μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυνατότητα που δίνει η πολιτική, όπου ένα και ένα δεν κάνουν δύο αλλά τρία; Η λεγόμενη πλειοψηφική δυναμική και να επιτύχουμε την προσωρινή - έστω - ένωση των διαφόρων αρχηγών και αξιωματούχων, για να δοθεί στον κόσμο η εντύπωση ότι υπάρχει μια ενότητα και να αγωνιστούν για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτή την ενότητα ουσιαστικά» πρόσθεσε ο κ.Πάγκαλος.