​Χαμογελαστός έφτασε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, μετά και από την τρίτη ψηφοφορία, η οποία δεν κατέληξε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.

2215694.jpg

Ο κ. Σαμαράς, κάλεσε τους υπουργούς να μην χαλαρώσουν λεπτό και να συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους με αυταπάρνηση.

2215689.jpg

«Ο λαός πρέπει να αποφασίσει απερίσπαστα για το μέλλον του στην πιο αποφασιστική αναμέτρηση της τελευταίας δεκαετίας», είπε στους υπουργούς ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Περιμένω από όλους να κάνετε τη δουλειά σας με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα. Η χώρα έχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη. Καμία χαλάρωση δεν επιτρέπεται. Όλοι περιμένουν από εμάς να μείνουμε όρθιοι και να κάνουμε τη δουλειά μας απερίσπαστοι».

2215670.jpg

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κρισιμότητα της χρονικής συγκυρίας που προκηρύχθηκαν οι εκλογές υπογραμμίζοντας ότι:

2215579.jpg

«Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το σωστό θα δικαιωθεί τώρα, το λάθος θα πληρωθεί τώρα, η ανευθυνότητα θα τιμωρηθεί τώρα, όχι μετά από χρόνια, μετά από ημέρες ή εβδομάδες. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά να διασωθεί για πάντα είτε να μπει ξανά σε πρωτόγνωρη περιπέτεια. Αν ο λαός επιλέξει σωστά, τότε ο λαϊκισμός ηττάται για πάντα».

2215504.jpg

Εξέφρασε μάλιστα την εμπιστοσύνη του στον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι θα δώσει ηχηρό μήνυμα στην αντιπολίτευση και θα την οδηγήσει σε εκκωφαντική ήττα.

2215502.jpg

«Ο κόσμος το ξέρει και γι’ αυτό δεν ήθελε εκλογές, γι’ αυτό και παρά τα παράπονά του εμπιστεύεται την κυβέρνηση αυτή περισσότερο από την αντιπολίτευση. Και γι’ αυτό είναι εύκολο από τη μεγαλύτερη περιπέτεια των πρόωρων εκλογών ��ου έσυραν τον τόπο, να προκύψει η μεγαλύτερη ήττα τους, η μεγαλύτερη ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Αυτή θα είναι η πραγματική λύτρωση της χώρας από εδώ και μπρος», είπε.