​Για «εκβιαστικές εκλογές» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Ε. Μεϊμαράκης μετά το ναυάγιο και της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ως βουλευτής της Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, οι εκλογές είναι πάντα καλοδεχούμενες. Είναι μια γιορτή δημοκρατίας. Όμως αυτές οι γιορτές, δεν ��ίναι γιορτές όταν εκβιάζονται. Αυτές οι εκλογές, εκβιαστικά μας σύρουν και ανακόπτουν την πορεία της χώρας προς ένα πρόγραμμα, το οποίο ήδη είχε υλοποιηθεί», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Σήμερα υπάρχει μια πλήρης αναντιστοιχία της Βουλής. Εκβιαστικά οδηγούμεθα στις εκλογές και από γιορτή δημοκρατίας, πρέπει να γίνει μια γιορτή στην οποία να συμμετέχουν οι πολίτες με ηρεμία, να ακούσουν τα προγράμματά μας, ώστε να μπορέσουν και να ψηφίσουν. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι ο κορμός της νέας κυβέρνησης».

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους Έλληνες βουλευτές για τη δημοκρατική εικόνα, ευπρέπεια και το ήθος που έδειξαν κατά τη διάρκεια των τριών ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.