​«Η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα» είπε βγαίνοντας από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά από την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δεν κατέληξε στην εκλογή του Σταύρου Δήμα.

«Η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί αφετηρία εξελίξεων. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει πολιτική με προοδευτικό περιεχόμενο. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Δ. Κουτσούμπας: «Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της Ε.Ε.»

«Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της Ε.Ε. Αρκετά ματώσαμε για τα μονοπώλια», τόνισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την ολοκλήρωση ψηφοφορίας.

«Σ’ αυτές τις εκλογές αυτό που χρειάζεται ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, ενίσχυσης της πάλης για συνολική ανατροπή, είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στη βουλή. Αυτό θα μετρήσει για το λαό, για τη χώρα», είπε.

Σταύρος Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι είναι εδώ έτοιμο για τις μεγάλες προκλήσεις»

Έτοιμος για τις μεγάλες προκλήσεις δήλωσε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, καλώντας του Έλληνες να αποδοκιμάσουν τον τυφλό κομματισμό και ένα πολιτικό σύστημα που εργάζεται για τον εαυτό του, αδιαφορώντας για τις αγωνίες των απλών ανθρώπων.

«Το Ποτάμι είναι εδώ, έτοιμο για τις μεγάλες προκλήσεις. Οι επαγγελματίες της πολιτικής έπαιξαν τα πολιτικά παιχνίδια τους καθοδηγούμενοι από το κομματικό τους γινάτι. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών», δήλωσε.

Καμμένος: «H παρένθεση Σαμαρά-Βενιζέλου έκλεισε»

«Σήμερα η παρένθεση Βενιζέλου-Σαμαρά έκλεισε, το δίδυμο που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας αποχωρεί πλέον από την κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε:

«Πρέπει να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας που δεν θα εκτελεί εντολές ξένων αλλά του ελληνικού λαού. Οι ΑΝΕΛ ήμασταν ρυθμιστές και θα είμαστε οι εγγυητές. Για μας οι κόκκινες γραμμές δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Ζητάμε εθνική ενότητα όλων των δυνάμεων του τόπου».