«Η αγωνία μας και η προσοχή μας είναι στραμμένη στην Αδριατική θάλασσα και ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι η επιχείρηση διάσωσης θα επιτύχει. Βέβαια, είχαμε απώλεια μιας ζωής και θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του» δήλωσε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης γ��α την προεδρία της Δημοκρατίας ευχαρίστησε όλους όσους πολίτες εκδήλωσαν αισθήματα εκτίμησης για εκείνον. Παράλληλα, ο κ.Δήμας ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές που του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης .

«Οι 168 βουλευτές αποτελούν καθαρή πλειοψηφία στο εθνικό κοινοβούλιο, βεβαίως δεν συμπληρώθηκε ο αριθμός, ο οποίος απαιτείται από το Σύνταγμα, που είναι 180. Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω εκείνους που χρειάστηκε να κάνουν μια δύσκολη προσωπική υπέρβαση και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έπραξαν σωστά» τόνισε ο κ.Δήμας.

Τέλος, ο κ.Δήμας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε.Βενιζέλο για την πρόταση της υποψηφιότητας του .

«Αποδέχτηκα την πρόταση αυτή με το αίσθημα της εθνικής αποστολής και όχι με την προσδοκία του αξιώματος. Αυτή ήταν και είναι πάντοτε η αντίληψη μου για την πολιτική στράτευση. Η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή την Βουλή θα ήταν η ορθή επιλογή … η προσφυγή προς τις εκλογές παρατείνει την πολιτική αβεβαιότητα για αυτό όλος ο ελληνικός λαός, το πολιτικό σύστημα και όλοι μας οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος» τόνισε μεταξύ άλλων .

«Τώρα, σημασία έχει το συμφέρον της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουν υπέρτατο καθήκον να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, με ειλικρίνεια και αίσθημα ευθύνης και πρόθεση συναίνεσης τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει τη χώρα μας» πρόσθεσε.

«Αυτό που μας ενώνει είναι η Ελλάδα» κατέληξε

ΒΙΝΤΕΟ ALPHA