​Με επισκέψεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Ναυτιλίας ενημερώθηκαν τα κόμματα για την επιχείρηση διάσωσης στο φλεγόμενο «Norman Atlantic».

Στον θάλαμο επιχειρήσεων βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Νίκος Συρμαλένιος. «Είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, το γνωρίζουμε πλέον όλοι. Ελπίδες υπάρχουν παρά το γεγονός ότι όλα είναι αντίξοα», είπε ο κ. Δρίτσας βγαίνοντας από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στον θάλαμο επιχειρήσεων μετέβη και ο Πάνος Καμμένος. Κατά την αναχώρησή του, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δεν έκανε δηλώσεις, επισημαίνοντας στους δημοσιογράφους ότι αρμόδιοι είναι οι υπεύθυνοι αξιωματικοί που διαχειρίζονται την υπόθεση.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε αναλυτικά και ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να κάνει το καλύτερο δυνατό με προτεραιότητα να μην κινδυνεύσει καμιά ανθρώπινη ζωή.