«Κανένας δεν δικαιούται να διασπάσει την παράταξη αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε παρέμβασή του για τις πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι ώστε να γίνουμε ο τρίτος πόλος του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Την ώρα αυτή να γίνουμε η δύναμη που όταν πραγματοποιηθούν οι εκλογές θα αναλάβει την τρίτη διερευνητική εντολή. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας» επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «σε κρίσιμη φάση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όπως ειπώθηκε και επίσημα από το ΠΑΣΟΚ μπορεί μετά από εκλογικές διαδικασίες, μετά από γενικές βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, ��α κάνουμε ένα συνέδριο που θα τα βάλει όλα τα θέματα κάτω: Θέματα ηγεσίας, στελέχωσης, δομής, ονόματος και με τις διαδικασίες που ξέρουμε. Εκλογές ηγεσίας από τη βάση, ό,τι έχουμε κατακτήσει ως παράταξη όλο αυτό τον καιρό».

«Πρέπει να ληφθούν και λαμβάνονται όλες οι πρωτοβουλίες τώρα, την τελευταία στιγμή για να αποφευχθεί η διάσπαση» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας πως αυτό θέλουν και οι πολίτες που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ.