Τις 12 ψήφους που θα διασφαλίσουν την εκλογή του Σταύρου Δήμα, με δεδομένες τις 168 της δεύτερης ψηφοφορίας, και την αποτροπή πρόωρων εκλογών αναζητά η κυβέρνηση, ενώ πληροφορίες δεν αποκλείουν νέα δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία θα γίνει στις 12:00 της Δευτέρας και τα κομματικά επιτελεία έχουν πάρει «φωτιά», καθώς οι περισσότεροι «βλέπουν» εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία την 1η Φεβρουαρίου.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός βουλευτών, κύκλος επαφών με ανεξάρτητους βουλευτές έχει δρομολογηθεί, τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και από τον κ. Βενιζέλο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή».

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε νέες δηλώσεις την Κυριακή, όπου θα επισημάνει την ευθύνη κάθε βουλευτή για τους κινδύνους που θα προκύψουν εάν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογική περιπέτεια.

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, αφενός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου αλλά χωρίς αυτοδυναμία, αφετέρου, όμως, ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.