«Μπλόκο» σε ενδεχόμενη στήριξη του Σταύρου Δήμα από το σύνολο ή κάποιους βουλευτές της Χρυσής Αυγής βάζουν βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αν και το νεοναζιστικό κόμμα έχει εκφραστεί μέσω του προφυλακισμένου γ.γ. Νίκου Μιχαλολιάκου ότι θα ψηφίσει «παρών» και στην τρίτη ψηφοφορία, έχει κυκλοφορήσει ένα σενάριο (που μάλλον συγκεντρώνει πολύ μικρές πιθανότητες) που θέλει τη Χρυσή Αυγή να εξετάζει τη ψήφο υπέρ του Σταύρου Δήμα για να προκαλέσει «μετασεισμούς» στο πολιτικό σύ��τημα.

«Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΝΔ να δεχθεί παράταση του βίου της κυβέρνησης εξαιτίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις ψήφους της ΧΑ» ξεκαθάρισε μιλώντας στο Mega ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Εάν θα εκλεγεί Πρόεδρος με τις ψήφους της πιστεύω ότι δεν θα το αποδεχθεί ο ίδιος κ. Δήμας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.

«Εμείς δε θα βάλουμε ρυθμιστή των εξελίξεων στη χώρα τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε με αιχμές προς την αντιπολίτευση: «Κάποιοι όμως που εμφανίζονται ευαίσθητοι σήμερα, στα αρνητικά τη μετρούν τη Χρυσή Αυγή. Δεν τους πειράζει δηλαδή ότι σε πάρα πολλά ζητήματα προστίθεται η ψήφος τςη Χρυσής Αυγής στις δικές τους».

Ακόμη πιο κατηγορηματικός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολιτική απόφαση μη στήριξης του Σταύρου Δήμα από την ΚΟ της ΝΔ εάν εκδηλωθεί μια τέτοια κίνηση από τη Χρυσή Αυγή.

«Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που δεν θα ψηφίσουν πρόεδρο εάν διαφανεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν χρειαστεί και εγώ ο ίδιος. Αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με το ίδιο, «θα έχει ληφθεί συνολική πολιτική απόφαση και θα υπάρχει σχέδιο» για μια τέτοια πιθανότητα.