Την προειδοποίηση ότι θα έρθουν νέα σκληρότερα μέτρα αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν οι 12 βουλευτές που απαιτούνται, ώστε να συμπληρωθούν οι 180 και να βγει πρόεδρος Δημοκρατίας.

«Σήμερα έγινε ένα βήμα» είπε ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας ωστόσο ότι η μία εβδομάδα που απομένει μέχρι την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία είναι "μεγάλος πολιτικός χρόνος".

Στην ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα, αν θα ακολουθήσει και δεύτερο διάγγελμα Σαμαρά, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι δεν βλέπει να μπορεί να υπάρχει κάτι πιο εντυπωσιακό για να κάνει ακόμη ο πρωθυπουργός.
Επανέλαβε την προειδοποίηση του, πως η χώρα θα βγει από την ζώνη του ευρώ σε τρεις μήνες, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ερχόμενη Δευτέρα.

«Ή θα κλείσουμε συμφωνία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ή θα χαιρετήσουμε. Εάν πάμε σε εκλογές η χώρα μας θα βρεθεί σε πάρα πολύ μεγάλο κίνδυνο. Οι εκλογές του Νοεμβρίου του 1920 οδήγησαν την Ελλάδα στην Μικρασιατική καταστροφή. Εάν βγούμε από το ευρώ θα είναι εθνικ�� καταστροφή» είπε με νόημα ο κ.Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως θέλει να πάει την χώρα στην δραχμή.

«Οι βουλευτές που θα ψηφίσουμε την Δευτέρα επιλέγουμε στρατόπεδο για το μέλλον της Ελλάδας» τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε από τον εκδότη της Real News και σχολιαστή του κεντρικού δελτίου του Star, Νίκο Χατζηνικολάου, γιατί η κυβέρνηση επίσπευσε τις διαδικασίες για την προεδρική εκλογή, αφού δεν είχε τους 180 βουλευτές και δεν φρόντισε να κλείσει την συμφωνία με την τρόικα, ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν μπορούσε να κλείσει η συμφωνία»

«Μου είχαν ξεκαθαρίσει (εννοεί οι τροικανοί) από τον Νοέμβριο ότι εάν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, δεν μπορεί να κλείσει συμφωνία. Είχαμε το δίλλημα ή τριπλάσια μέτρα ή πολιτική σταθερότητα» πρόσθεσε.

«Εάν ρίξουν την κυβέρνηση, η χώρα από την επόμενη Δευτέρα θα κρίνει το μέλλον της για τον επόμενο αιώνα» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.

ΒΙΝΤΕΟ STAR