«Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά για να αλλάξουμε σελίδα και να αποκτήσουμε το δικαίωμα στη βιώσιμη ανάπτυξη. Προωθούμε την ανάπτυξη στην πράξη και όχι στα λόγια, στην πράξη και όχι στις θεωρίες, ανοίγουμε το δρόμο στην ελληνική επιχειρηματικότητα». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του Ταμείου Χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός με αυτό τον τρόπο δυναμώνει η μηχανή της ανάπτυξης στηρίζοντας έμπρακτα τα πιο δυναμικά κύτταρα της ελληνικής οικονομίας με έναν καινούργιο τρόπο.

«Το ταμείο Χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων ξεκινά χρηματοδοτώντας τις 4 πρώτες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δουλέψαμε σκληρά και είχαμε την έμπρακτη υποστήριξη των ευρωπαίων εταίρων» επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, διευκρινίζοντας πως πλέον θα παρέχονται προϊόντα και ευέλικτα δάνεια που θα συμβάλουν στην τόνωση της ρευστότητας, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην προώθηση της καινοτομίας, στη διεύρυνση της εξωστρέφειας και στην αύξηση της απασχόλησης.