Τους τρόπους αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αναζήτησαν από κοινού ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο «Δημήτρειο» Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου βρίσκουν καθημερινά τροφή και δημιουργική απασχόληση περισσότερα από 60 παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε να μην γίνονται συσσίτια σε 2-3 χρόνια, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην έκθεση της UNICEF που καταδεικνύει ότι τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης.

«Τέσσερα και πλέον χρόνια, μας ανάγκασαν να ακολουθήσουμε ένα αδιέξοδο οικονομικό πρόγραμμα, που έχει διευρύνει τις οικονομικές ανισότητες, την κοινωνική αδικία και έχει δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Τσίπρας, εκτιμώντας ότι «ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια».

Τέλος, χαιρετίζοντας την προσφορά της Εκκλησίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε ότι στο εξής αυτές οι προσπάθειες θα τυγχάνουν όχι απλώς της υποστήριξης, αλλά της εμπιστοσύνης της Πολιτείας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR