Κατηγορηματικά διαψεύδουν εισαγγελικές πηγές ότι υπήρξε υπόδειξη να μην κατονομάσει ο Παύλος Χαϊκάλης τον Γιώργο Αποστολόπουλο από την πρώτη στιγμή που έκανε την καταγγελία του περί απόπειρας δωροδοκίας, όπως ισχυρίστηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Το όνομα ζητήθηκε από την πρώτη στιγμή, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν ότι θα δοθεί όταν έρθει η ώρα, ισχυρίζονται οι ίδιες εισαγγελικές πηγές που τονίζουν ότι και στην πρώτη του κατάθεση ο κ. ��αϊκάλης στην αστυνομία, αν και ρωτήθηκε, δεν κατονόμασε το πρόσωπο που σύμφωνα με τον ίδιο επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.

Ο κ. Χαϊκάλης και η συνήγορός του, Έλενα Τζούλη, δήλωσαν σήμερα ότι το όνομα του κ. Αποστολόπουλου δεν κατατέθηκε στις δικαστικές αρχές σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο και ότι αυτό έγινε προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομα, ενώ μίλησαν και για κωλυσιεργία των δικαστικών αρχών.

Οι εισαγγελικές πηγές διευκρινίζουν ακόμα ότι έγινε μεν μια συζήτηση για τη νομιμότητα ή μη του υλικού αλλά ουδέποτε του απάντησαν ότι το υλικό είναι νόμιμο.

Τέλος, για το αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Χαϊκάλη, οι εισαγγελικοί κύκλοι αναφέρουν ότι δεν κρίνεται αναγκαίο να ικανοποιηθεί, καθώς δεν εξετάζεται στη συγκεκριμένη έρευνα αν ειδοποιήθηκε ή όχι ο Αποστολόπουλος, αλλά αν υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας.