«Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν, η Δικαιοσύνη να βρει τι έγινε» ισχυρίσθηκε στην αποκαλυπτική του συνέντευξη στη Μάρα Ζαχαρέα και στο δελτίο ειδήσεων του Star o βουλευτής της ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, σχετικά με την καταγγελία στην οποία προχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο για απόπειρα εξαγοράς της ψήφου του στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Οι διάλογοι που ακούγονται είναι συγκλονιστικοί. Δεν είναι η ώρα να σηκώσουμε κραυγές ή κατηγορίες εναντίον κάποιων. Εκείνο που έχει σημασία είναι να καλέσει η Δικαιοσύνη το πρόσωπο αυτό να δώσει εξηγήσεις για λογαριασμό ποίου ενεργούσε. Εγώ δεν θέλω να δημιουργήσω εντυπώσεις» ισχυρίσθηκε ο κ. Χαϊκάλης

Στην ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα αν και πόσο καλά γνώριζε τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο κ. Χαϊκάλης απάντησε: «εγώ τον είχα γνωρίσει σαν σύμβουλο του προέδρου, αναπτύσσαμε θέσεις για την οικονομία σε πολλά πράγματα».

Διευκρίνισε ακόμα ότι αφού έφυγε από τους ΑΝΕΛ είχαν περιοδικά επικοινωνία και αρχικά όταν του αναφέρθηκε σε χρηματισμό «νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα και όταν μου είπε για 2- 3 εκ. ευρώ εγώ του είπα 4 εκ. ευρώ μεταξύ σοβαρού και αστείου». Είπε επίσης ότι συμφωνούσε κι αυτός με την αρχική του στάση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (και τις επιφυλάξεις του για την αρνητική στάση των ΑΝΕΛ) , αλλά μετά την απόφαση της ΚΟ και του Συνεδρίου ότι δεν ψηφίζει ΠτΔ σταμάτησε τη συζήτηση.

Επανήλθε όμως την 1η Δεκεμβρίου όταν του έδωσε νέο ραντεβού και τότε κατάλαβε ότι μιλούσε σοβαρά. «Ζήτησα συνάντη��η με τον κ. Καμμένο, του είπα ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό και καταλήξαμε ότι πρέπει να καταγραφεί το υλικό».

Σύμφωνα με τον Χαϊκάλη, στη συνάντηση ο κ. Αποστολόπουλος του έδωσε το όνομά του κατ’ ισχυρισμού του χρηματοδότη (του τραπεζικού κόσμουόπως ανέφερε), αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορώ να το δημοσιοποιήσει .

Οι δυο τους επανήλθαν για να γίνει συζήτηση το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, η οποία καταγράφηκε με κάμερα –ρολόι αφού είχε προηγηθεί συζήτηση στις 2 Δεκεμβρίου που δεν έχει καταγραφεί, αλλά και συνεννόηση με δύο ανθρώπους εμπιστοσύνης του προέδρου των ΑΝΕΛ. Ανέφερε ακόμα ότι ο κ. Αποστολόπουλος ισχυρίσθηκε ότι μίλαγε και με άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ, τους οποίους δεν θέλησε να κατανομάσει.

Η μαγνητοσκόπηση ανέφερε ότι κράτησε μία ώρα και 14 λεπτά και ότι αμέσως τα αντίγραφα της ηχητικής συνομιλίας εστάλησαν σε συμβολαιογράφους στο εξωτερικό, ενώ η νομική σύμβουλος και σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Τζούλη ζήτησαν να ανοίξει την ίδια βραδιά η εισαγγελία, στην οποία κατατέθηκε το υλικό.

Όσον αφορά την την ανακοίνωση Αποστολόπουλου, ο κ. Χαϊκάλης απάντησε:

«Εγώ δεν είμαι ο πρωταγωνιστής, όπως λέει. Χαίρομαι που εγώ κράταγα το δεύτερο ρόλο αυτόν του παθητικού. Αυτός που ηγείται της σκηνής είναι ο συγκεκριμένος κύριος».

Επιβεβαίωσε ακόμα ότι μεταξύ άλλων του υποσχέθηκε ότι το δάνειό του από τον Φεβρουάριο και μετά θα ρυθμιστεί, ενώ στο ερώτημα της Μάρας Ζαχαρέα «που θα τα έβρισκε» απάντησε: «Μα δεν ήταν για λογαριασμό του» .

Συμπλήρωσε επίσης ότι «εντολείς» πίσω από την απόπειρα «μπορεί να μην είναι επιχειρηματικοί κύκλοι, ούτε πολιτικοί ούτε κυβερνητικοί, αλλά να είναι προϊόν άλλων καταστάσεων».

Πρόσθεσε στο ίδιο πνεύμα: «Εγώ δεν ξέρω… Αυτό που είχα να κάνω ήταν να πάω να καταθέσω τα στοιχεία».

Δήλωσε ακόμη ότι δεν ξέρει τον λόγο για τον οποίο δεν ήρθε στο τελευταίο ραντεβού και υποστήριξε ότι είχε δώσει το υλικό της συνάντησης στον Λάκη Λαζόπουλο γιατί ήξερε ότι έχει την τεχνική υποδομή. «Στον εισαγγελέα είχε πάει από την πρώτη μέρα η πρώτη συνομιλία, 1 ώρα και 14 λεπτά η πρώτη και 10-12 ��επτά τη δεύτερη» είπε, αλλά σημείωσε στους αρχηγούς των κομμάτων πήγαν μόνο 8-10 λεπτά και ζήτησε από την Εισαγγελία να δώσει την άδεια να ακουστούν όλοι οι διάλογοι.