Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Μπέπε Γκρίλο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.

«Αν ο Τσίπρας είναι η Αριστερά, στην Ελλάδα δεν χρειάζεται πια η Δεξιά» τόνισε ο ηγέτης του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο, υπογραμμίζοντας πως «αν ο Αλέξης Τσίπρας μείνει στο ευρώ θα παραμείνει και εντός των συνθηκών του ενιαίου νομίσματος».

Ο Γκρίλο κατηγ��ηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στις ευρωεκλογές «αντί να συνεργασθεί και να ανοίξει διάλογο με τα Πέντε Αστέρια, θέλησε να δημιουργήσει δικό του κόμμα, στην Ιταλία, με τη στήριξη διανοουμένων».

«Συμμεριζόμαστε τις προτάσεις για το δημόσιο χρέος και τα ευρωομόλογα, αλλά πρέπει κανείς να πάρει θέση, συνολικά, με αποφασιστικό τρόπο», είπε ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός, προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι τα Πέντε Αστέρια δεν έχουν πολιτική πρόταση, διότι διαβάζει τον ιταλικό Τύπο, ο οποίος παραπληροφορεί».

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι σκέφτεται να επισκεφθεί, το 2015, σειρά χωρών, ανάμεσα στις οποίες και την Ελλάδα «για να ακούσει τι λέγεται και τι συμβαίνει στο εξωτερικό».