​Την εκτίμηση ότι πιθανόν ο Σταύρος Δήμας να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα αν δεν βρεθεί συναίνεση εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Κακλαμάνης, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Θεωρώ λίγο unfair απέναντι στον Σταυρό Δήμα, να αλλάξει ο υποψήφιος. Αν όμως έχουν συμφωνήσει σε όλα τα υπόλοιπα, μπορεί ο ίδιος για να διευκολύνει τη διαδικασία, να πει, “εγώ φεύγω”», δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε:

«Εγώ είχα ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσω. Αυτό είναι και βασικός μου άξονας σχετικά με την άποψή μου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Ήμουν από τους πρώτους που είπα να σ��ζητήσουμε την πρόταση των 8 βουλευτών. Οι εκλογές είχαν δύο πιθανές ημερομηνίες. Ή τον Ιούνιο, ή τον Σεπτέμβριο. Αυτή η πρόταση νομίζω ότι μπορεί να ξαναμπεί στο τραπέζι. Όλοι όσοι πιστεύουμε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, οφείλουμε να συνδράμουμε σε αυτή την ιστορία».

Παραδέχθηκε επίσης ότι το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας δεν τον εξέπληξε, λέγοντας ότι:

«Δεν υπήρξε έκπληξη το χθεσινό αποτέλεσμα. Έπεσα έξω κατά μια ψήφο η οποία ήταν του κυρίου Μελά. Σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερο αν ήταν 165+ υπό την έννοια δημιουργίας θετικού πολιτικού κλίματος», και υπογράμμισε ότι «το να μπαίνει ως προϋπόθεση και εκβιαστικό δίλλημα η αλλαγή Πρωθυπουργού, με ενοχλεί».