​Με το βλέμμα στραμμένο στην τρίτη -και καθοριστική- ψηφο��ορία της 29ης Δεκεμβρίου κινούνται από σήμερα τα κομματικά επιτελεία.

Το χθεσινό αποτέλεσμα με τα 160 «ναι» στον Σταύρο Δήμα δεν εξέλεξε Πρόεδρο, όπως αναμενόταν, καθώς από το Σύνταγμα απαιτείτο διευρυμένη πλειοψηφία, των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 200 βουλευτές.

Το ίδιο ισχύει και για την δεύτερη ψηφοφορία, στις 23 Δεκεμβρίου, για την οποία επίσης απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων.

Έτσι λοιπόν το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στην τρίτη ψηφοφορία, της 29ης Δεκεμβρίου, κατά την οποία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού (180 βουλευτές).

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιμένει στη θέση του ότι τη λύση στην πολιτική αβεβαιότητα μπορούν να τη δώσουν μόνο οι βουλευτές και σε αυτούς θα απευθυνθεί τις επόμενες ημέρες εν όψει των δύο επόμενων γύρων της προεδρικής εκλογής.

«Ο Αντώνης Σαμαράς δεν συζητά σε καμία περίπτωση το σενάριο να οριστούν οι εκλογές μέχρι το τέλος του 2015 γιατί αυτό θα συνιστούσε παράταση της αβεβαιότητας και αυτό θα δυσχέραινε αντί να βοηθούσε τη χώρα» ξεκαθαρίζει στο STAR πηγή του Μαξίμου που έχει καθημερινή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απορρίπτει όλα τα σενάρια ο ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές μετά την τρίτη κάλπη