«Η έκβαση της ψηφοφορίας καταδεικνύει ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα ενέχει δυναμική. Υπάρχει ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού κοινοβουλίου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως πολιτικά μετριοπαθές και ώριμο και επιθυμεί να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Δήμα. Η εικόνα αυτή αναγνωρίζεται απόλυτα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας σχετικά με το αποτέλεσμα της σημερινής πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι φωνές οι οποίες επιζητούν σταθερότητα και επικράτηση του πνεύματος του Συντάγματος, γίνονται ολοένα και εντονότερες.Θεωρώ ότι αυτό θα διαφανεί στις επόμενες ψηφοφορίες. Εύχομαι οι συγκεκριμένες φωνές να μπορέσουν να ενσωματωθούν με τις δικές μας φωνές, οι οποίες επιζητούν την κυριαρχία της Δημοκρατίας στο ελληνικό κοινοβούλιο» πρόσθεσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Δένδιας κατέληξε στη δήλωσή του:

«Υπάρχει περιθώριο για πολιτικές κινήσεις και διακομματικές ζυμώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την υπάρχουσα Βουλή. Ο στόχος αυτός, ωστόσο, απαιτεί πολιτική ομόνοια και σύμπνοια ως προς το εθνικό συμφέρον, δυο στοιχεία αναγκαία για την αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».