Για ελληνικό παράδοξο λόγω της πρόκλησης εθνικών εκλογών από την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κάνει λόγο το Ποτάμι.

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον σύγχρονο κόσμο που η αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας οδηγεί σε εκλογές. Σε κανένα Σύνταγμα εκτός από το Ελληνικό δεν προβλέπεται ότι οι άκαρπες ψηφοφορίες στα εκλεκτορικά σώματα οδηγούν σε κάλπες» αναφέρει το κόμμα του Σταύρου θεοδωράκη.

Παράλληλα, το Ποτάμι χαρακτηρίζει πρωτόγνωρο το γεγονός ότι «κόμματα και βουλευτές να αρνούνται την υποψηφιότητα ενός Προέδρου αλλά να μην προτείνουν τον δικό τους Πρόεδρο».

«Η δημοκρατία ειδικά σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης απαιτεί από όλους υπευθυνότητα και όχι μικροκομματικούς σχεδιασμούς» αναφέρει στη συνέχεια το Ποτάμι, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή και συμφωνία για εθνικές εκλογές εντός του 2015 «αφού πρώτα έχουν μπει οι βάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας».