​«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο». Αυτό απάντησε ο πρώην Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ, και νυν Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Όλι Ρεν σε ερώτηση που του έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, Δημήτρης Παπαδημούλης σχετικά με δημοσιεύματα και απόψεις που αναφέρουν ότι μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα σημάνει αυτόματα ένα Grexit.

«Κύριε Ρεν αυτές τις μέρες αναπτύσσεται μια κινδυνολογία και μια προπαγάνδα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πιθανότατα επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και μια μεγάλη καταστροφή για την ίδια την Ευρωζώνη. Πώς σχολιάζετε αυτή την εκστρατεία φόβου;» ρώτησε ο κ. Παπαδημούλης τον ευρωπαίο αξιωματούχο .

«Η Ελλάδα είχε κάποιες δυσκολίες στο παρελθόν, τώρα πάλι αυτές αυξάνονται. Δεν έχω καμία διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική ��ας πολιτική και στα εσωτερικά πολιτικά σας πράγματα, όμως καταλαβαίνω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Επίσης, κατανοώ ότι είναι μεγάλο το βάρος του χρέους, θα πρέπει να προχωρήσει λοιπόν σε μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα, κοιτώντας τι θα γίνει και με τα δάνεια που επίσης προχωρούν, όχι αντλώντας αναγκαστικά από κεφάλαια» απάντησε ο κ.Ρεν.